Nederlands Kampioenen Beach Handball bekend!

Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus heeft het NK Beach Handball 2022 plaatsgevonden. Op het Beach Park in Stadskanaal streden ruim zeventig teams in tien categorieën om het landskampioenschap. Na een prachtig weekend mogen de volgende teams zich kampioen van Nederland noemen.

Senioren
LIT Malserz ALN heeft hun Nederlandse titel geprolongeerd. Voorwaarts bood goede tegenstand, maar was niet opgewassen tegen de ploeg waar een aantal A-internationals hun klasse toonden. Beide sets werden gewonnen door LIT Malserz ALN (23-18 en 20-14).

Camelot Handball Tilburg en Feyenoord Handbal waren aan elkaar gewaagd in de Herenfinale. Details gaven de doorslag. Dankzij een éénpunter trok Camelot de eerste set over de streep met 19-18. In de tweede set ging het lang gelijk op. De Tilburgse keeper vertolkte een hoofdrol en dankzij zijn reddingen wist de ploeg de laatste set ook te veroveren (15-13).

A-jeugd
Juro Unirek VZV pakte de landstitel bij de A-jeugd. De dames waren met 2-0 te sterk voor Unitas. In de eerste set was het verschil vijf punten (22-17). In het tweede bedrijf stond er een marge van twee punten op het scorebord (30-28).

Bij de heren ging Green Park/Handbal Aalsmeer er met de schaal vandoor. Ze pakten het voordeel in de wedstrijd dankzij een setwinst van 20-18. SHV DWS gaf zich niet gewonnen en trok de tweede set naar zich toe met 18-22. De winnaar werd bepaald aan de hand van shoot-outs. Aalsmeer wist vaker te scoren en won met 8-4.

B-jeugd
De finale bij de Dames B-jeugd werd overtuigend gewonnen door Juro Unirek VZV met 2-0. Beide sets werden binnengehaald met een marge van tien punten (18-28 en 10-20).

De eindstrijd bij de heren was een stuk spannender. Dynamico veroverde de eerste set (25-22). Unitas rechtte de rug en won de tweede set nipt (22-24). Shoot-outs brachten de beslissing. Het lukte Dynamico om één keer een tweepunter te maken. Unitas was drie keer trefzeker en trok de overwinning naar zich toe.

C-jeugd
De eerste set van de damesfinale was spannend. Juro Unirek VZV won met 12-14. De Nederlandse titel ging naar de club uit ’t Veld nadat ze in de tweede set makkelijk het net vonden tegen Jumbo Niedorp (14-26).

Bij de heren C-jeugd maakten drie teams kan op het goud in de laatste speelronde. Dynamico trok aan het langste eind. Ze versloegen Handbal Venlo na shoot-outs. HV Jahn II verloor van Aalsmeer waardoor zij geen kans meer maakte. Feyenoord Handbal won hun wedstrijd ook, maar onderling resultaat bepaalde dat Dynamico zich mag kronen tot kampioen.

D-jeugd
Bij de dames pakte Voorwaarts een ruime voorsprong in de eerst set. Juro Unirek VZV kwam stapje voor stapje dichterbij, maar kon niet voorkomen dat de eerste set met 16-12 naar Voorwaarts ging. In de tweede set won de club uit Twello ruim (22-12).

Green Park/Handbal Aalsmeer eindigde bovenaan in hun poule. Ze hadden een gelijk aantal punten behaald als HV Stormvogels. Onderling resultaat gaf de doorslag. Op zaterdag wist Aalsmeer met 2-0 te winnen. De setstanden waren toen 22-16 en 28-12.