Beach Handball scheidsrechter – 2

 

De opleiding

Wedstrijden in goede banen leiden, een belangrijke rol als scheidsrechter! De opleiding tot Beach Handball Scheidsrechter – 2 biedt je de kans om veel praktijkervaring op te doen binnen jouw eigen vereniging. Daarnaast verbeter je ook je vaardigheden door ondersteunende praktijkopdrachten te maken. De opleiding sluit je af met een Proeve van Bekwaamheid.

De Beach Handball Scheidsrechter – 2 (hierna: BHS-2) is bedoeld als opleiding voor de Beach Handball scheidsrechter die actief wil zijn in de Beach Handball Competitie Breedtesport (BHCB).

Wat moet je doen?

  1. Volg thuis de E-learning en behaal je theoriecertficaat
  2. Doe praktijkervaring op middels het fluiten van wedstrijden in de breedtesport met ondersteunende praktijkopdrachten
  3. Bekijk de vervolgstappen in het stappenplan Beach Handball Scheidsrechter – 2 om de opleiding af te ronden.

Hoe kan je deelnemen?

  1. Je bent lid van het NHV en minimaal 14 jaar oud
  2. Je hebt de opleidingsvoorwaarden gelezen en je gaat hier mee akkoord.
  3. Je hebt de Beach Handball Introductie gevolgd en je hiervoor aangemeld, zodat dit ook verwerkt staat in jouw Sportlink account.

Kosten

Voor de opleiding vraagt het NHV een vergoeding van 35 euro.

Hoe kan je je aanmelden?

Momenteel is het nog niet mogelijk om je voor deze opleiding aan te melden. Klik hier rechts op de afbeelding om je interesse achter te laten. Wanneer er meer informatie bekend is word je geïnformeerd.

Vragen of onduidelijkheden?  ✉  opleidingen@handbal.nl

Annulering Beach Handball Scheidsrechter 2 opleiding 2021

Na overleg met diverse experts op het gebied van competitie, arbitrage en Beach Handball is het NHV tot de conclusie gekomen dat het dit seizoen helaas niet haalbaar is om opleidingen voor Beach Handball scheidsrechters te organiseren. Vanwege de geldende maatregelen rondom het Coronavirus is er te veel onzekerheid over het organiseren van (competitie)wedstrijden.

Wanneer er wel groen licht komt van de overheid voor het organiseren van wedstrijden, zal dit op een kleinschalige en alternatieve wijze worden vormgegeven. Door het kleine aantal wedstrijden zijn er minder praktijkmogelijkheden voor de scheidsrechters om ervaring op te doen en een examen af te leggen. Het is voor de praktijkervaring van de scheidsrechter essentieel dat er een mogelijkheid is om na het behalen van het diploma doorlopend ervaring op te doen. Helaas bieden de huidige maatregelen deze mogelijkheden niet waardoor, mede door het advies van de experts, het NHV heeft besloten om de start van de opleidingen uit te stellen.

Begin 2022 zullen de opleidingen voor Beach Handball scheidsrechters starten, zodat er een ruim tijdspad is voor de cursist om de opleiding te volgen. Daarbij kunnen we vermelden dat de opleiding voor Beach Handball scheidsrechter 2 vanaf het nieuwe seizoen GRATIS te volgen is voor alle NHV-leden.  Via de website zal volgend seizoen verder informatie over de nieuwe startdatum gedeeld worden.

Interesselijst
Interesselijst opleidingen