De opleiding Beach Handball Scheidsrechter – 2
Wedstrijden in goede banen leiden, een belangrijke rol als scheidsrechter! De opleiding tot Beach Handball Scheidsrechter – 2 biedt je de kans om veel praktijkervaring op te doen binnen jouw vereniging. Daarnaast verbeter je ook je kennis en vaardigheden door de E-learning te volgen en ondersteunende praktijkopdrachten te maken. De opleiding sluit je af met een PvB-examen.


Planning & inhoud
Er zijn 3 opties om de opleiding tot Beach Handball Scheidsrechter – 2 te volgen. Meld je via de link onderaan de pagina aan voor één van de opties.

  1. Opleidingsavond aanvragen bij jouw vereniging + het fluiten van wedstrijden + PvB
  2. Het (individueel) online volgen van de theorie + het fluiten van wedstrijden + PvB
  3. Een opleidingsavond voorafgaand een NK-kwalificatietoernooi + het fluiten van wedstrijden en PvB tijdens het desbetreffende toernooi

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende opties:

1. Opleidingsavond bij jouw op de vereniging

Wanneer jullie binnen de vereniging een grote groep scheidsrechters willen opleiden kunnen jullie een opleidingsavond BHS-2 aanvragen via dit formulier. (minimaal 3 weken voorafgaand de eerste datum). De opleidingsavond duurt 3 uur en bestaat uit een presentatie over de spelregels én een spelregeltest. Na de avond kunnen de deelnemers aan de slag met het (onder begeleiding) fluiten van wedstrijden. De opleiding ronden ze af met een PvB-examen.

Om een opleidingsavond aan te vragen dien je als vereniging te voldoen aan de volgende eisen:
–  twee optionele data om de opleidingsavond bij de vereniging te organiseren
– minimaal 8 scheidsrechters in opleiding
– een afgesloten (theorie)ruimte voor max. 16 deelnemers gedurende 3 uur
– een TV-scherm/beamer met een HDMI-aansluiting + WiFi-verbinding

Praktijk
In de praktijk ga je aan de slag met het fluiten van verschillende doelgroepen in de breedtesport. 

PvB-examen
De opleiding rond je af met een PvB-examen. Je fluit een wedstrijd op een toernooi (in de breedtesport) en daarop word je beoordeeld. Wanneer je een positieve beoordeling hebt ontvangen, ontvang je je Beach Handball Scheidsrechter – 2 diploma.

2. Het volgen van de theorie via de online leeromgeving

Wanneer je de opleiding wil volgen in eigen tijd is het mogelijk om alle theorie online te doorlopen en je theorie af te ronden met de spelregeltest. Daarna ga je in de praktijk aan de slag met het fluiten van verschillende wedstrijden

E-learning
Je start de opleiding met een E-learning die je vanuit je eigen huis en wanneer jou het uitkomt kunt volgen. De e-learning is onderverdeeld in vier thema’s: algemeen, spirit, flow en fair play. Binnen de vier thema’s doe je kennis op over verschillende onderwerpen:

  • Algemeen: Binnen dit thema leer je meer over de moderne scheidsrechter, de Beach Handball spelregels, wat de Beach tour is en hoe het Nederlands Kampioenschap wordt vormgegeven.

  • Spirit: Binnen dit thema leer je meer over de gebaren & signalen, hoe je het beste kan communiceren en over de puntentelling & score.

  • Flow: Binnen dit thema leer je meer over het wisselruimte reglement & het veld, welke worpen er zijn en hoe deze dienen te worden uitgevoerd en hoe je moet handelen bij passief spel. Verder leer je welke speltactieken er zijn, hoe je je dient te positioneren, welke loopwegen er zijn en welke taakgebieden je hebt.

  • Fair Play: Binnen dit thema leer je meer over het spelen van de bal, hoe je dient te handelen in strijd met de regels en hoe je progressief moet bestraffen.

De E-learning rond je af met een kennis- en toepassingstoets. Wanneer je de eindtoets met een positief resultaat afrond, kan je je theoriecertificaat downloaden en ga je aan de slag in de praktijk.

Praktijk
In de praktijk ga je aan de slag met het fluiten van verschillende doelgroepen in de breedtesport. 

PvB-examen
De opleiding rond je af met een PvB-examen. Je fluit een wedstrijd op een toernooi (in de breedtesport) en daarop word je beoordeeld. Wanneer je een positieve beoordeling hebt ontvangen, ontvang je je Beach Handball Scheidsrechter – 2 diploma.

3. Opleidingsavond voorafgaand een NK-kwalificatietoernooi + (af)fluiten op het desbetreffende toernooi

Voorafgaand aan de NK-kwalificatietoernooien in 2023 van Achilles, SDS, Camelot en Eksplosion ’71 worden opleidingsavonden georganiseerd. De opleidingsavond duurt 3 uur en bestaat uit een presentatie over de spelregels én een spelregeltest. Na afronding van de avond ga je aan de slag met het (onder begeleiding) fluiten van wedstrijden tijdens het toernooi. Tijdens het toernooi rond je de opleiding af met een PvB-examen.

– Achilles (Apeldoorn) Woensdagavond 17 mei van 19:00 – 22:00 uur (8 plekken, 4 koppels)
– Camelot (Tilburg): Vrijdagavond 2 juni van 19:00 – 22:00 uur (8 plekken, 4 koppels)
– Eksplosion ’71 (Venlo): Vrijdagavond 16 juni van 19:00 – 22:00 uur (20 plekken, 10 koppels)

Let op: Het aantal plekken om de opleiding op deze manier te volgen is beperkt en hier geldt OP = OP. Wanneer het vol zit is het niet meer mogelijk om de opleiding op deze manier te volgen.


Wat zijn de instroomeisen?


Voor wie is deze opleiding?
Deze opleiding is voor iedereen die actief wil zijn als Beach Handball scheidsrechter in de Beach Handball Competitie en in de Beach Handball Tour.


Wat zijn de kosten?
De opleiding is GRATIS te volgen!


Documentatie


Hoe kan je je aanmelden?
Laat hieronder je interesse achter voor de opleiding in 2024. Wanneer de aanmeldingen open gaan, dan word je geïnformeerd.


Contact
Zijn er vragen of onduidelijkheden? Mail naar opleidingen@handbal.nl 


Interesselijst