Beach Handball scheidsrechter – 2

De opleiding
Wedstrijden in goede banen leiden, een belangrijke rol als scheidsrechter! De opleiding tot Beach Handball Scheidsrechter – 2 biedt je de kans om veel praktijkervaring op te doen binnen jouw vereniging. Daarnaast verbeter je ook je kennis en vaardigheden door de E-learning te volgen en ondersteunende praktijkopdrachten te maken. De opleiding sluit je af met een PvB-examen.


Planning & inhoud
E-learning
Je start de opleiding met een E-learning die je vanuit je eigen huis en wanneer jou het uitkomt kunt volgen. De e-learning is onderverdeeld in vier thema’s: algemeen, spirit, flow en fair play. Binnen de vier thema’s doe je kennis op over verschillende onderwerpen:

  • Algemeen: Binnen dit thema leer je meer over de moderne scheidsrechter, de Beach Handball spelregels, wat de Beach tour is en hoe het Nederlands Kampioenschap wordt vormgegeven.
  • Spirit: Binnen dit thema leer je meer over de gebaren & signalen, hoe je het beste kan communiceren en over de puntentelling & score.
  • Flow: Binnen dit thema leer je meer over het wisselruimte reglement & het veld, welke worpen er zijn en hoe deze dienen te worden uitgevoerd en hoe je moet handelen bij passief spel. Verder leer je welke speltactieken er zijn, hoe je je dient te positioneren, welke loopwegen er zijn en welke taakgebieden je hebt.
  • Fair Play: Binnen dit thema leer je meer over het spelen van de bal, hoe je dient te handelen in strijd met de regels en hoe je progressief moet bestraffen.

De E-learning rond je af met een kennis- en toepassingstoets. Wanneer je de eindtoets met een positief resultaat afrond, kan je je theoriecertificaat downloaden en ga je aan de slag in de praktijk.

Praktijk
In de praktijk ga je aan de slag met het fluiten van verschillende doelgroepen in de breedtesport. 

PvB-examen
De opleiding rond je af met een PvB-examen. Je fluit een wedstrijd op een toernooi in de breedtesport en daarop word je beoordeeld. Wanneer je een positieve beoordeling hebt ontvangen, ontvang je je Beach Handball Scheidsrechter – 2 diploma.


Wat zijn de instroomeisen?

  • Je bent lid van het NHV en minimaal 14 jaar oud
  • Je hebt een praktijkbegeleider*
  • Je hebt de Beach Handball Introductie gevolgd en je hiervoor aangemeld, zodat dit ook verwerkt staat in jouw sportlink account.

*Het hebben van een (gecertificeerde) praktijkbegeleider is voor het seizoen 2021-2022 geen harde eis. Wanneer je geen praktijkbegeleider hebt, vul dan op het formulier ‘geen’ in. Wel is het belangrijk voor jouw ontwikkeling als scheidsrechter dat iemand binnen de vereniging jou kan voorzien van feedback en dat je met hem/haar kan reflecteren op wedstrijden die je fluit.


Voor wie is deze opleiding?
Deze opleiding is voor iedereen die actief wil zijn als Beach Handball scheidsrechter in de Beach Handball Competitie Breedtesport (BHCB).


Wat zijn de kosten?
De opleiding is GRATIS te volgen!


Documentatie


Hoe kan je je aanmelden?
Aanmelden is mogelijk vanaf maandag 30 januari 2023. Laat hieronder je interesse achter. Je wordt dan geinformeerd wanneer je je kan inschrijven.


Contact
Zijn er vragen of onduidelijkheden? Mail naar opleidingen@handbal.nl of bel naar 06-82610642.


Interesselijst