Leuk dat je de Beach Handball Introductie (BHI) wil volgen! De Beach Handball Introductie is er voor iedereen die op een laagdrempelige en leuke manier kennis wil maken met Beach Handball. Er zijn twee mogelijkheden om de Beach Handball Introductie te volgen. 

  1. Jouw vereniging vraagt een Beach Handball Introductie Toernooi aan op locatie die kosteloos wordt verzorgd door een NHV Beach Handball Coach
  2. Je volgt de Beach Handball Introductie online

Hieronder vind je meer informatie over deze twee opties. 

1 – Jouw vereniging vraagt een Beach Handball Introductie Toernooi aan op locatie

Met het organiseren van het Beach Handball Introductie Toernooi willen we verenigingen in staat stellen om hun leden, begeleiders, ouders/verzorgers en bestuursleden kennis te laten maken met Beach Handball en het organiseren van een kleinschalig toernooi. Tijdens het kleinschalige toernooi worden de basisprincipes van Beach Handball behandeld door een NHV Beach Handball Coach en gaan jullie aan de slag in de praktijk. Lees hieronder meer over het Beach Handball Introductie toernooi en hoe je kosteloos een Beach Handball Introductie Toernooi kunt aanvragen.

Opzet
Een Beach Handball Introductie Toernooi duurt drie uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Presentatie over de basis spelregels en technieken/tactieken (30 min)
  • Praktijk waarin de basiskennis wordt uitgelegd en uitgevoerd (45 min)
  • Wedstrijd 1 Team A – Team B (30 min)
  • Wedstrijd 2 Team B – Team C (30 min)
  • Wedstrijd 3 Team C – Team A (30 min)

Een wedstrijd bestaat uit twee sets (helften) van 7 minuten en shoot-outs. Na afloop ontvangt elke deelnemer een certificaat van deelname. De organiserende vereniging ontvangt twee beach handballen en een goodiebag. Daarnaast wordt de Beach Handball Introductie deelname geregistreerd in Sportlink bij de desbetreffende deelnemer(s).

Voor wie is het Beach Handball Introductie toernooi? 
Voor iedereen die kennis wil maken met Beach Handball, van jong tot oud. Iedereen kan de presentatie over de spelregels, technieken en tactieken volgen. De praktijkgedeeltes zijn bedoeld voor de demoteams.
 
Wat zijn de eisen voor een vereniging? 

  • De vereniging beschikt over een theorieruimte met beamer/tv-scherm voor max. 30 deelnemers.
  • De vereniging beschikt over één Beach Handball veld.
  • De vereniging heeft drie demoteams (min. 7 en max. 10 deelnemers per team) in dezelfde leeftijdscategorie die deelnemen (van je eigen of andere vereniging) 

Wat zijn de kosten? 
Er zijn, naast eigen gemaakte kosten, geen extra kosten verbonden aan het organiseren van een Beach Handball Introductie Toernooi. Het NHV regelt een Beach Handball Coach en alle spel- en informatiematerialen. 

Hoe kan je een Beach Handball Introductie toernooi aanvragen? 
Een Beach Handball Introductie Toernooi aanvragen kan via deze link: aanvragen Beach Handball Introductie Toernooi.

Contact 
Zijn er vragen of onduidelijkheden en/of wil jij als NHV Beach Handball Coach de BHIT verzorgen? Mail naar beachhandball@handbal.nl

2 – Je volgt de Beach Handball Introductie online 

De BHI bestaat uit twee video’s: één voor scheidsrechters en één voor trainers, die je hieronder kunt bekijken. Na het bekijken van de introductiefilmpjes hopen we dat je een beeld hebt hoe spel eruit ziet, wat de basis spelregels zijn en dat je weet uit welke onderdelen een training bestaat. Registreer je deelname via deze link: aanmelden Beach Handball Introductie online.

Beach Handball Introductie – Scheidsrechters

Beach Handball Introductie – Trainers