Welkom bij de Beach Handball Introductie! Wil jij met jouw vereniging op een laagdrempelige manier kennismaken met Beach Handball of ben je als scheidsrechter of trainer nieuwsgierig naar deze sportvariant? Dan is dit een bruisende gelegenheid om kennis te maken met de zonnige variant van handbal! Beach Handball benadrukt de zomerse sfeer met zijn combinatie van zon, zand en onvergetelijk spelplezier. Maak je geen zorgen als je nog niet bekend bent met de spelregels. Beach Handball is eenvoudig te leren en biedt een verfrissende twist aan de traditionele handbalsport. Het is een spel dat toegankelijk is voor alle niveaus en leeftijden, waarbij de nadruk ligt op plezier en samenwerking onder de stralende zon.

Ben jij nieuwsgierig naar deze toffe sportvariant en wil je hier kennis mee maken? Er zijn twee mogelijkheden om de Beach Handball Introductie te volgen:

  1. Jouw vereniging wil op een laagdrempelige manier kennismaken en vraagt een Beach Handball Introductie Toernooi aan. 
  2. Je bent trainer of scheidsrechter en volgt een Beach Handball Introductie online.

Hieronder vind je meer informatie over deze twee opties. 

1 – Jouw vereniging wil op een laagdrempelige manier kennismaken en vraagt een Beach Handball Introductie Toernooi aan

Met het organiseren van het Beach Handball Introductie Toernooi willen we verenigingen in staat stellen om hun leden, begeleiders, ouders/verzorgers en bestuursleden op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met Beach Handball en het organiseren van een kleinschalig toernooi. Tijdens het kleinschalige toernooi worden de basisprincipes van Beach Handball behandeld door een NHV Beach Handball Coach en gaan jullie aan de slag in de praktijk. Lees hieronder meer over het Beach Handball Introductie toernooi en hoe je kosteloos een Beach Handball Introductie Toernooi kunt aanvragen.

Opzet
Een Beach Handball Introductie Toernooi duurt drie uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Presentatie over de basis spelregels en technieken/tactieken (30 min)
  • Praktijk waarin de basiskennis wordt uitgelegd en uitgevoerd (45 min)
  • Wedstrijd 1 Team A – Team B (30 min)
  • Wedstrijd 2 Team B – Team C (30 min)
  • Wedstrijd 3 Team C – Team A (30 min)

Een wedstrijd bestaat uit twee sets (helften) van 7 minuten en shoot-outs. Na afloop ontvangt elke deelnemer een certificaat van deelname. De organiserende vereniging ontvangt twee beach handballen en een goodiebag. Daarnaast wordt de Beach Handball Introductie deelname geregistreerd in Sportlink bij de desbetreffende deelnemers.

Voor wie is het Beach Handball Introductie toernooi? 
Voor iedereen die kennis wil maken met Beach Handball, van jong tot oud. Iedereen kan de presentatie over de spelregels, technieken en tactieken volgen. De praktijkgedeeltes zijn bedoeld voor de demoteams.
 
Wat zijn de eisen voor een vereniging? 

  • De vereniging beschikt over een theorieruimte met beamer/tv-scherm voor max. 30 deelnemers.
  • De vereniging beschikt over één Beach Handball veld.
  • De vereniging heeft drie demoteams (min. 7 en max. 10 deelnemers per team) in dezelfde leeftijdscategorie die deelnemen (van je eigen of andere vereniging) 

Wat zijn de kosten? 
Er zijn, naast eigen gemaakte kosten, geen extra kosten verbonden aan het organiseren van een Beach Handball Introductie Toernooi. Het NHV regelt een Beach Handball Coach en alle spel- en informatiematerialen. Om dit toernooi gratis te kunnen organiseren, vragen we jouw vereniging om dit aan te vragen via het Lokaal Sportakkoord bij jouw gemeente!

Hoe kan je een Beach Handball Introductie toernooi aanvragen? 
Een Beach Handball Introductie Toernooi aanvragen kan via deze link: aanvragen Beach Handball Introductie Toernooi.

Contact 
Zijn er vragen of onduidelijkheden en/of wil jij als NHV Beach Handball Coach de BHIT verzorgen? Mail naar beachhandball@handbal.nl

2 – Je ben scheidsrechter of trainer en volgt de Beach Handball Introductie online 

De BHI bestaat uit twee video’s: één voor scheidsrechters en één voor trainers, die je hieronder kunt bekijken. Na het bekijken van de introductiefilmpjes hopen we dat je een beeld hebt hoe spel eruit ziet, wat de basis spelregels zijn en dat je weet uit welke onderdelen een training bestaat. Registreer je deelname via deze link: aanmelden Beach Handball Introductie online.

Beach Handball Introductie – Scheidsrechters

Beach Handball Introductie – Trainers