Reglementen

Beach Tour

De Beach Handball Tour maakt onderscheid tussen een Nederlands Kampioenschap Kwalificatietoernooi en een Breedtesporttoernooi. Het Nederlands Kampioenschap Beach Handball (NK Beach Handball) 2020 vindt (onder voorbehoud) plaats op zaterdag 4 en zondag 5 juli 2020. De Beach Handball Tour en het NK Beach Handball wordt georganiseerd voor de D-, C-, B- en Ajeugd en Senioren. Om als team deel te nemen aan de Beach Handball Tour en het NK Beach Handball is het niet noodzakelijk dat de spelers van het team lid zijn van dezelfde vereniging. Wel dienen alle spelers:
a) aangemeld te zijn als spelend lid van het Nederlands Handbal Verbond (NHV), of
b) aangemeld te zijn als spelend lid van een bij de European Handball Federation (EHF) aangesloten federaties en in het bezit te zijn van de Nederlandse identiteit. Download hieronder de volledige regeling van de Beach Handball Tour en het reglement van het NK Beach Handball. 

  • De Beach Handball Tour 2019-2020 loopt van 24 juni 2019 tot en met 14 juni 2020.
    Klik hier voor de regeling Beach Handball Tour 2019-2020.
  • De Beach Handball Tour 2018-2019 loopt van 18 juni 2018 tot en met 23 juni 2019.
    Klik hier voor de regeling Beach Handball Tour 2018-2019.
  • Lees hier het Reglement Nederlands Kampioenschap Beach Handball 2019.

Beach Breedtesport Competitie

De Pilot Beach Handball competitie Breedtesport is gestart in mei in Nederland. De Pilot Beach Handball Breedtesport Competitie wordt door het NHV regionaal georganiseerd voor de E-, D-, C-, B- en A-jeugd en Senioren. Per categorie bestaat de Beach Handball Breedtesport Competitie idealiter uit vier speeldagen. In situaties waarbij dit niet mogelijk blijkt te zijn, beslist het NHV. Ieder deelnemend team speelt tijdens één speeldag ca. drie wedstrijden. Om als team deel te nemen aan de Beach Handball Breedtesport Competitie is de eis dat de spelers van het team lid zijn van dezelfde vereniging. Gevallen waarbij leden een Beach lidmaatschap bij een andere vereniging, dan wel verenigingen een samenwerkingsverband aan moeten gaan om deel te kunnen nemen aan het aanbod, worden individueel door het NHV beoordeeld. Download hieronder het volledige reglement van de Beach Handball Breedtesport Competitie. 

Klik hier voor het Reglement van de Beach Handball Breedtesport Competitie
Klik hier om de Beach Handball spelregelflyer te downloaden. 
Klik hier voor de spelregels Beach Handball, versie 8 juli 2014.
Klik hier voor de spelregelflyer Beach Handball E- en F-jeugd