De opleiding Beach Handball Trainer – 2
Vind jij het leuk om training te geven, wedstrijden te begeleiden en je enthousiasme voor de handbalsport over te dragen aan anderen? Vind je het leuk om handvatten te krijgen hoe je het beste een training kan opbouwen? Dan is de opleiding tot Beach Handball Trainer – 2 iets voor jou!

De opleiding bestaat uit een E-Learning waar je o.a. kennis op doet over training geven, coachen en keepers. Daarnaast zijn er ook een tweetal praktijkmomenten waarin je de opgedane kennis toepast in de praktijk.


Planning & inhoud
E-Learning

Je start de opleiding met een E-Learning die je vanuit je eigen huis en wanneer jou het uitkomt kunt volgen. De e-Learning is onderverdeeld in drie thema’s: training geven, coachen en keepers. Deze thema’s bestaan uit verschillende onderwerpen.

  • Algemeen: Binnen dit thema doe je kennis op over o.a. de spelvisie, de Nederlandse Beach Handball visie en de Beach Handball historie.
  • Veilig sportklimaat: Binnen dit thema doe je kennis op over pesten, discriminatie en seksuele intimidatie.
  • Training geven: Binnen dit thema leer je meer over o.a. de verschillende doelgroepen, doelgericht leren en hoe je een optimaal leerklimaat creëert. Daarnaast leer je hoe je een training opbouwt voor verschillende doelgroepen, ontvang je voorbeeldtrainingen en leer je hoe je een trainingsvoorbereidingsformulier gebruikt in de praktijk.
  • Technieken & Tactieken: Binnen dit thema leer je meer over o.a. de verschillende fasen in het spel, welke tactieken er zijn en wanneer je deze kunt gebruiken en welke technieken in Beach Handball worden gebruikt.
  • Keeper: Binnen dit thema leer je meer over o.a. de rol van de keeper binnen Beach Handball en welke taken je hebt als keeper.
  • Coachen: Binnen dit thema leer je meer over o.a. de taken van een coach, hoe je omgaat met ouders/scheidsrechter en hoe je positief kunt coachen.

De E-Learning rond je af met een kennis- en toepassingstoets. Wanneer je de eindtoets met een positief resultaat afrond, kan je je theoriecertificaat downloaden en ga je aan de slag in de praktijk. Je schrijft je in voor de praktijkbijeenkomsten en gaat (onder begeleiding van je praktijkbegeleider) aan de slag met het geven van trainingen op jouw vereniging.

Praktijkbijeenkomsten
De opleiding bestaat naast de online theorie ook uit twee praktijkbijeenkomsten.  Aanmelden voor de praktijkbijeenkomsten kan in de online leeromgeving.

PvB-examen
De opleiding rond je af met een PvB-examen. Je verzorgt en filmt een voorbereide training. Deze training upload je, conform de AVG-technische reglementen, binnen de online leeromgeving.


Wat zijn de instroomeisen?

  1. Je bent lid van het NHV en minimaal 16 jaar oud
  2. Je hebt een praktijkbegeleider (iemand die jou tijdens de opleiding kan voorzien van feedback)
  3. Je hebt de opleidingsvoorwaarden gelezen en je gaat hier mee akkoord.
  4. Je hebt de Beach Handball Introductie gevolgd en je hiervoor aangemeld, zodat dit ook verwerkt staat in jouw Sportlink account.

Wat zijn de kosten?
Voor de opleiding tot Beach Handball Trainer – 2 vragen wij een vergoeding van 100 euro.


Documentatie


Hoe kan je je aanmelden?
Laat hieronder je interesse achter voor de opleiding. Wanneer de aanmeldingen open gaan, dan word je geïnformeerd.


Contact
Zijn er vragen of onduidelijkheden? Mail naar opleidingen@handbal.nl 


Interesselijst