Mis niets met het liveblog van het NK Beach Handball!

Mis niets met het liveblog van het NK Beach Handball!

LIT Malserzn aln en HVC hebben zich gekroond tot Nederlands kampioen Beach Handball. Na een geslaagd toernooi mochten zij de beker omhoog houden. Acht dames senioren en acht heren senioren teams namen deel aan het NK, dat plaatsvond bij handbalvereniging SDS’99 in Blaricum. 

Bij de dames werd de finale overtuigend gewonnen door het ongeslagen LIT Malserzn aln. De eerste set ging met 14-21 naar de ploeg uit Amsterdam. In de tweede set waren ze met 16-25 te sterk voor Juro/Unirek VZV. 

De finale van de heren was een stuk spannender. Handbal Twente won de eerste set met 21-16. De tweede set was razend spannend. HVC leek op de setwinst af te stevenen, maar Handbal Twente wist in de slotseconde op gelijke hoogte te komen. Een golden goal moest de setwinnaar bepalen. HVC veroverde de bal en maakte de beslissende één punter. 

Door de gelijke stand in sets werd het kampioenschap beslist op shoot-outs. HVC schoot  de eerste feilloos raak. Handbal Twente wist hun eerste poging niet te verzilveren. De drie opvolgende shoot-outs werden door beide ploegen met een twee punter gescoord. HVC had in de laatste ronde genoeg aan één punt. Ze vonden het het en pakte zo de Nederlandse titel. De bronzen medailles werden Beach Even Anders (dames) en Feyenoord Handball (heren)

Alle uitslagen NK Beach Handball

Eindstand NK Dames: 
1. LIT Malserz aln
2. Juro/Unirek VZV
3. Beach Even Anders
4. DSS
5. Camelot/Tilburg
6. OHC’01
7. Webton Beach Twente
8. NEA Omada

Eindstand NK Heren: 
1. HVC
2. Handbal Twente
3. Feyenoord Handbal
4. Amsterdam Beach Handball
5. HV Unitas
6. De LaGrossos Beach Handball Volendam
7. HHV Donar
8. SDS’99

Verslag halve finales: 
Dames:
De Dames van Beach Even Anders namen het in de halve finale op tegen Juro/Unirek VZV. Ze wonnen de eerst set met 22-20. VZV liet het er niet bij zitten en won de tweede set ruim: 14-25. Shoot-outs moesten de beslissing brengen. De Noord-Hollandse club wist 6 punten te scoren. Beach Even Anders zette daar twee punten tegenover, waardoor VZV zich plaatste voor de finale. 

De andere halve finale bestond uit LIT Malserzn aln tegen DSS. LIT Malserzn aln was duidelijk de bovenliggende partij. Ze wonnen beide sets (24-16 en 28-10). 

Heren: 
Bij de heren ging Handbal Twente de strijd aan met Amsterdam Beach Handball. Handbal Twente veroverde eenvoudig een plek in de finale. Ze wonnen met 2-0 van de Amsterdammers. Setstanden: 24-16 en 18-10. 

HVC nam het in strijd om de laatste finale plaats op tegen Feyenoord Handball. De eerste set wonnen ze gemakkelijk: 20-14. In de tweede set knokte Feyenoord zich knap terug. De set tot het einde gelijk op. In de slotseconde wist HVC de overwinning over de streep te trekken dankzij een één punter: 29-28.