Beach Handball bij SV Gemini

Beach Handball bij SV Gemini

Het enthousiasme voor Beach Handball is begonnen bij sommige leden van SV Gemini die ook trainen bij Handbalschool Rijnmond. Via Handbalschool Rijnmond hebben sommige kinderen van SV Gemini Beach Handball trainingen gekregen en ook mee gedaan aan het NK Beach Handball. De kinderen keken echt uit naar de NK Beach Toernooien via HSR en waren ook helemaal in hun element tijdens deze wedstrijden. Niet alleen de kinderen zijn enthousiast, ook de ouders vinden het opkomende Beach Handball geweldig! Het snelle dynamische spelletje, de hele entourage er omheen en de gezelligheid met elkaar. Gewoon in één woord leuk!

Helaas heeft de Handbalschool Rijnmond dit seizoen aangegeven door diverse reden te stoppen met de Beach toernooien. Hierdoor waren de kinderen erg teleurgesteld, maar vanuit Handbalschool Rijnmond zeer begrijpelijk. Totdat we hoorden, via Handbalschool Rijnmond, dat er een Beach Handball Breedtesport Competitie werd opgestart vanuit het NHV en hieraan deelgenomen kan worden. Al snel werd er geschakeld door ouders en hebben we bij de vereniging gevraagd of we mochten deelnemen aan de Pilot. Gelukkig reageerde de vereniging positief en zo zijn we van start gegaan. Omdat we nog geen Beach Handball veld hebben was de vraag: hoe en waar gaan we dit doen? Omdat de handbalwereld klein is en iedereen elkaar wel kent kwamen we uit bij DWS in Schiedam die al ruim twee jaar ervaring hebben met Beachen en met hun Beach Team(s) mooie resultaten behalen. We zijn in gesprek gegaan met DWS en hebben hun hulp gevraagd, DWS reageerde positief en wilde ons zeker helpen. De vereniging gaat voor de kinderen vanaf april 2020 de Beach trainingen verzorgen. Daarnaast gaan er trainers van SV Gemini meekijken tijdens de trainingen om zich ook op die manier als Beach trainer te ontwikkelen en verdere cursussen hierin te volgen.

De voorzitter heeft met ouders van SV Gemini een werkgroep Beach Handball opgezet. Met z’n allen zijn ze gaan brainstormen wat dit alles gaat kosten. Ook met het oog op de toekomst, als wij zelf een Beach Handball veld nodig hebben. Ouders zijn direct in contact getreden met de gemeente en zijn bezig om een Beach veld in de toekomst te realiseren voor SV Gemini. Andere ouders zijn direct in de weer gegaan om een sponsoractie op te starten, daarna zijn er meiden rond gaan vragen en hebben ze sponsors weten binnen te halen.
Dit alles kwam in zo’n positieve flow terecht dat we met de kinderen en de Beach werkgroep het doel hebben kunnen realiseren. Inmiddels zijn beide teams ingeschreven bij het NHV voor de BHBC en zijn beide teams klaar om te beachen!

De DC1 en D2 van SV Gemini uit Zoetermeer hebben veel zin om van start te gaan met Beachen.

Er is een sponsoractie voor de kinderen opgezet, ouders van kinderen die wilde sponsoren en hebben kinderen zelf een grote sponsor binnengehaald. Klik hier voor de sponsoractie.