Annulering Beach Handball Scheidsrechter – 2 opleiding

Annulering Beach Handball Scheidsrechter – 2 opleiding

Na overleg met diverse experts op het gebied van competitie, arbitrage en Beach Handball is het NHV tot de conclusie gekomen dat het dit seizoen niet haalbaar is om opleidingen voor Beach Handball scheidsrechters te organiseren. Vanwege de geldende maatregelen rondom het Coronavirus is er te veel onzekerheid over het organiseren van (competitie)wedstrijden.

Wanneer er wel groen licht komt van de overheid voor het organiseren van wedstrijden, zal dit op een kleinschalige en alternatieve wijze worden vormgegeven. Door het kleine aantal wedstrijden zijn er minder praktijkmogelijkheden voor de scheidsrechters om ervaring op te doen en een examen af te leggen. Het is voor de praktijkervaring van de scheidsrechter essentieel dat er een mogelijkheid is om na het behalen van het diploma doorlopend ervaring op te doen. Helaas bieden de huidige maatregelen deze mogelijkheden niet waardoor, mede door het advies van de experts, het NHV heeft besloten om de start van de opleidingen uit te stellen.

Begin 2022 zullen de opleidingen voor Beach Handball scheidsrechters starten, zodat er een ruim tijdspad is voor de cursist om de opleiding te volgen. Daarbij kan het NHV vermelden dat de opleiding voor Beach Handball scheidsrechter 2 vanaf het nieuwe seizoen GRATIS te volgen is voor alle NHV-leden. Via de website zal volgend seizoen verder informatie over de nieuwe startdatum gedeeld worden.