Opleidingskalender

Volg een Beach Handball opleiding in 2019
Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft de ambitie om Beach Handball meer op de kaart te zetten in Nederland. Tevens wordt gezocht naar personen die ambitie hebben om binnen Beach Handball opgeleid te worden en hiervoor ook een diploma willen behalen. Door het ontwikkelen en organiseren van Beach Handball opleidingen wordt de kwaliteit van Beach Handball vergroot, wat resulteert in het verbeteren van de Beach Handball beleving tijdens Beach Handball toernooien c.q. evenementen.

Hiervoor heeft het NHV in het voorjaar van 2019 twaalf Beach Handball opleidingen gepland; vier voor trainers, zeven voor scheidsrechters (op twee niveaus) en één voor delegates. Aanmelden voor deze opleidingen kan vanaf medio januari tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de dag van de eerste workshop.

Beach Handball Trainer – 2 (BHT-2)
De BHT-2 is bedoeld als opleiding voor de Beach Handball Trainer die actief wil zijn in de georganiseerde sport bij sportverenigingen en sportbonden. De BHT-2 vervult een assisterende rol of werkt onder supervisie van minimaal een BHT-3 of bestuurlijk kader.

De opleiding bestaat uit één zaterdag (10.00 – ca. 16.00 uur) en één avond (19.00 – 21.30 uur). De eerste dag bestaat uit een combinatie van een theorie- en een praktijksessie, de (terugkom)avond is een volledige praktijkavond.

De opleiding start bij tenminste 10 deelnemers, de maximale capaciteit is 25 deelnemers per opleiding. Er is geen vooropleiding vereist. De kosten bedragen 55 euro per deelnemer.

Beach Handball Scheidsrechter – 2 (BHS-2)
De BHS-2 is bedoeld als opleiding voor de Beach Handball scheidsrechter die actief wil zijn in de Beach Handball Breedtesportcompetitie en/of Nederlandse Beach Handball tour. De BHS-2 scheidsrechter wordt opgeleid als duo- of koppelscheidsrechter.

De opleiding bestaat uit één theorie workshop, startend om 19.00 uur en eindigend om (circa) 22.00 uur. Vervolgens gaan de deelnemers (tijdens speeldagen c.q. toernooien) (onder begeleiding) wedstrijden fluiten en zelfstandig werken aan hun portfolio door middel van (praktijk)opdrachten. De opleiding wordt afgerond met een Proeve van Bekwaamheid (‘praktijkexamen’).

De opleiding start bij tenminste 8 deelnemers. Er is geen vooropleiding vereist. De kosten bedragen 35 euro per deelnemer.

Beach Handball Scheidsrechter – 3 (BHS-3)
De BHS-3 is bedoeld als vervolgopleiding op de BHS-2 voor de Beach Handball scheidsrechter die actief wil zijn in de Nederlandse Beach Handball tour en mogelijk in aanmerking wil komen om genomineerd te worden voor het Nederlands Kampioenschap Beach Handball. De BHS-3 scheidsrechter wordt opgeleid als koppelscheidsrechter.

De opleiding bestaat uit één theorie workshop, startend om 10.00 uur en eindigend om (circa) 16.00 uur. Vervolgens gaan de deelnemers (onder begeleiding) wedstrijden fluiten en zelfstandig werken aan hun portfolio door middel van (praktijk)opdrachten. De opleiding wordt afgerond met een Proeve van Bekwaamheid (‘praktijkexamen’).

De opleiding start bij tenminste 8 deelnemers. Als vooropleiding is BHS-2 of BS-3 (koppelscheidsrechter) vereist. De kosten bedragen 55 euro per deelnemer.

Beach Handball Delegate (BHD)
De BHD is bedoeld als opleiding voor delegates die actief willen zijn tijdens NK Kwalificatietoernooien en in aanmerking wil komen om genomineerd te worden voor het Nederlands Kampioenschap Beach Handball.

De opleiding wordt georganiseerd op één dag (startend om 10.00 uur en eindigend om (circa) 16.00 uur) en één avond (startend om 19.30 uur en eindigend om (circa) 22.00 uur) aangevuld met zelfstudie. De opleiding wordt afgerond met een Proeve van Bekwaamheid (‘praktijkexamen’).

De opleiding start bij tenminste 4 deelnemers. Er is geen vooropleiding vereist. De opleiding tot Beach Handball Delegate is gratis.