Volg een Beach Handball opleiding in 2019

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft de ambitie om Beach Handball meer op de kaart te zetten in Nederland. Tevens wordt gezocht naar personen die ambitie hebben om binnen Beach Handball opgeleid te worden en hiervoor ook een diploma willen behalen. Door het ontwikkelen en organiseren van Beach Handball opleidingen wordt de kwaliteit van Beach Handball vergroot, wat resulteert in het verbeteren van de Beach Handball beleving tijden Beach Handball toernooien c.q. evenementen.

Hiervoor heeft het NHV in het voorjaar van 2019 twaalf Beach Handball opleidingen gepland; vier voor trainers, zeven voor scheidsrechters (op twee niveaus) en één voor delegates. Aanmelden voor deze opleidingen kan vanaf medio Januari tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de dag van de eerste workshop.

Beach Handball Trainer – 2 (BHT-2)

De BHT-2 is bedoeld als opleiding voor de Beach Handball Trainer die actief wil zijn in de georganiseerde sport bij sportverenigingen en sportbonden. De BHT-2 vervult een assisterende rol of werkt onder supervisie van minimaal een BHT-3 of bestuurlijk kader.

 

De opleiding bestaat uit één zaterdag (10.00 – ca. 16.00 uur) en één avond (19.00 – 21.30 uur). De eerste dag bestaat uit een combinatie van een theorie- en praktijksessie, de (terugkom)avond is een volledige praktijkavond.

 

De opleidingen worden georganiseerd op de volgende locaties en data:

 

– Eindhoven, zaterdag 6 april en maandag 20 mei 2019 (aanmelden kan tot 5 april 19:00)
– Beilen, zaterdag 6 april en terugkomavond nnb (Aanmelden kan tot 5 april 19:00)
– Amsterdam, zaterdag 11 mei en maandagavond 27 mei 2019 (Aanmelden kan tot 11 april 12:00)

 

De opleiding start bij tenminste 10 deelnemers, de maximale capaciteit is 25 deelnemers per opleiding. Er is geen vooropleiding vereist. De kosten bedragen 55 euro per deelnemer.

 

Beach Handball Scheidsrechter – 2 (BHS-2)

De BHS-2 is bedoeld als opleiding voor de Beach Handball scheidsrechter die actief wil zijn in de Beach Handball Breedtesportcompetitie en/of Nederlandse Beach Handball tour. De BHS-2 scheidsrechter wordt opgeleid als duo- of koppelscheidsrechter.

De opleiding bestaat uit één theorie workshop, startemd om 19.00 uur en eindigd om (circa) 22.00 uur. Vervolgens gaan de deelnemers (tijdens speeldagen c.q. toernooien) (onder begeleiding) wedstrijden fluiten en zelfstandig werken aan hun portofolio door middel van (praktijk)opdrachten. De opleiding wordt afgerond met een Proeve van Bekwaamheid (‘praktijkexamen’).

De theorieworkshops worden georganiseerd op de volgende locaties en data:

– Blaricum, maandag 15 april 2019 (Aanmelden kan tot 11 april 12:00)
– Bathmen, woensdag 17 april 2019 (Aanmelden kan tot 11 april 12:00)
– Stadskanaal, woensdag 24 april 2019 (Aanmelden kan tot 18 april 12:00)
– Venlo, woensdag 8 mei 2019 (Aanmelden kan tot 2 mei 12:00)
– Niedorp, donderdag 9 mei 2019 (Aanmelden kan tot 2 mei 12:00)
– Oosterhout, woensdag 15 mei 2019 (Aanmelden kan tot 8 mei 12:00)

De opleiding start bij tenminste 8 deelnemers. Er is geen vooropleiding vereist. De kosten bedragen 35 euro per deelnemer.

Schrijf je nu in!

Beach Handball Scheidsrechter – 3 (BHS-3)

De BHS-3 is bedoeld als vervolgopleiding op de BHS-2 voor de Beach Handball scheidsrechter die actief wil zijn in de Nederlandse Beach Handball tour en mogleijk in aanmerking wil komen om genomineerd te worden voor het Nederlands Kampioenschap Beach Handball. De BHS-3 scheidsrechter wordt opgeleid als koppelscheidsrechter.

 

De opleiding bestaat uit één theorie workshop, startend om 10.00 uur en eindigend om (circa) 16.00 uur. Vervolgens gaan de deelnemers (onder begeleiding) wedstrijden fluiten en zelfstandig werken aan hun portofolio door middel van (praktijk)opdrachten. De opleiding wordt afgerond met een Proeve van Bekwaamheid (‘praktijkexamen’).

 

De workshop BHS-3 gaat niet door in verband met te weinig aanmeldingen.

 

De opleiding start bij tenminste 8 deelnemers. Als vooropleiding is BHS-2 of BS-3 (koppelscheidsrechter) vereist. De kosten bedragen 55 euro per deelnemer.

Beach Handball Delegate (BHD)

De BHD is bedoeld als opleiding voor delegates die actief willen zijn tijdens NK Kwalificatietoernooien en in aanmerking wil komen om genomineerd te worden voor het Nederlands Kampioenschap Beach Handball.

De opleiding wordt georganiseerd op één dag (startend om 10.00 uur en eindigend om (circa) 16.00 uur) en één avond (startend om 19.30 uur en eindigen om (circa) 22.00 uur) aangevuld met zelfstudie. De opleiding wordt afgerond met een Proeve van Bekwaamheid (‘praktijkexamen’).

De opleiding wordt georganiseerd op de volgende locatie en datum:

– Stadskanaal, zaterdag 6 april en maandag 24 juni 2019 (maandagavond 24 juni vindt plaats in Oosterbeek) (Aanmelden kan tot 5 april 19:00)

De opleiding start bij tenminste 4 deelnemers. Er is geen vooropleiding vereist. De opleiding tot Beach Handball Delegate is gratis.

Schrijf je nu in!