Accommodatie

Steeds meer handbalverenigingen leggen een eigen Beach Handball veld aan. Soms betreft het een tijdelijk veld (bijvoorbeeld voor een toernooi), maar soms zijn deze velden permanent.

Willen jullie zelf een Beach Handball accommodatie aanleggen, of het huidige buitenveld ombouwen tot Beach Handball veld? Een goed idee, want steeds meer handbalverenigingen zijn of gaan aan de slag met het aanleggen van Beach Handball velden en het organiseren van Beach Handball toernooien! Klik hier voor de afmetingen van het Beach Handball veld. 

 

 

 

Aanleg Beach Handball velden

Eisen aan het zand:

Onderlaag drainagezand (code M3d)

 • Korrelgrote = M50 cijfer 350-400
 • Leempercentage < 0,5 %
 • Organische stof gehalte < 0,05 %

Toplaag zand = verschralingszand (code M3e)

 • Korrelgrote = M50 cijfer 200-300
 • Leempercentage < 0,5 %
 • Organische stof gehalte < 0,05 %
 

Advies voor het aanleg van het veld:

Op de grond

 • Ondergrond vlak maken
 • Kantopsluiting aanbrengen (bij permanente aanleg)
 • Aanbrengen 30 cm toplaagzand / veschralingszand
 • Vlakken van de toplaag

In de grond 

 • Ontgraven (afmetingen van het veld tot circa 30 – 35 cm diepte t.o.v. de nieuwe hoogte.
 • Aanbrengen drainageslangen 60 mm met PP omwikkeling, (2 meter uit elkaar), op de vlakke ondergrond leggen of in sleuf van 10 cm diep.
 • Drainslangen eventueel met verzamelleiding (80 mm) aansluiten naar sloot.
 • Circa 10 cm drainagezand (M3d) aanbrengen.
 • Circa 20 cm toplaagzand / verschralingszand aanbrengen.
 • Vlakken van de toplaag.

 

De kosten van een kwalitatief goed aangelegd Beach Handballveld op asfalt bedragen circa € 10.000,-.
Elke 2 á 3 jaar is het verstandig om het veld te laten reinigen en eventueel wat zand bij te vullen.

ZELF EEN BEACH HANDBALL TOERNOOI ORGANISEREN?

Meld je toernooi hier aan!

Promotie

Om Beach Handball in Nederland nog meer en beter te kunnen promoten, zijn we op zoek naar nog  meer leuke, mooie en spectaculaire foto’s en video’s. Ben jij bij een Beach Handball evenement geweest en heb je hier (kwalitatief goede) foto’s of video’s gemaakt en wil je deze met iedereen delen? Neem dan contact op via beachhandball@handbal.nl.

Spelmateriaal

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) leent Beach Handball spelmateriaal uit ter ondersteuning van Beach Handball activiteiten. Voor zowel verenigingen die de eerste stappen in Beach Handball zetten en derhalve geen eigen materiaal ter beschikking hebben, als verenigingen die tijdelijk kwantitatieve uitbreiding van spelmateriaal nodig hebben, kunnen deze ondersteuning bij het NHV aanvragen.

Het Beach Handball spelmateriaal dat bij het NHV te leen is bestaat uit Beach Handball belijning en ballen (jeugd, dames en heren). Daarnaast is het volgende aanvullende spelmateriaal verkrijgbaar:
– Gatendoek
– Loopladder
– Snelheidsmeter
– Klein materiaal (bijvoorbeeld voor spelcircuit); skippyballen, ballonnen, ballonhoes, pittenzakjes, hoepels, stapstenen, parachutedoek, strandbal, touw, skimmys en tchoekdoelen.

Beach Handball spelmateriaal wordt in beginsel voor maximaal zeven dagen uitgeleend. Dat wil zeggen dat het ophalen van het spelmateriaal mogelijk is vanaf drie dagen voor de uitleendatum en het terugbrengen tot drie dagen na de uitleendatum.

Het lenen van Beach Handball spelmateriaal is gratis.

Beach Handball spelmateriaal aanvragen?


De aanvraag voor het lenen van het spelmateriaal dient minimaal drie weken voor de uitleendatum via dit aanvraagformulier ingestuurd te worden. Na ontvangst van deze aanvraag ontvang je bericht of het spelmateriaal voor de gewenste periode beschikbaar is. Als de aanvraag akkoord is, kan het spelmateriaal op de afgesproken dagen op het bondsbureau (Papendallaan 60, Arnhem) worden opgehaald en afgeleverd (een mogelijk ander ophaal- of afleverlocatie gaat altijd in overleg met het bondsbureau).

Downloads


Klik hier om de Beach Handball spelregelflyer te downloaden (pdf).
Klik hier voor de spelregels Beach Handball, versie 8 juli 2014.
Klik hier voor het Beach Handball logo. Dit logo is vrij te gebruiken door verenigingen voor posters, boekjes en dergelijke.